Psykoterapi

Sofia i fåtöljen i behandlingsrummet Foto: Eva OhlströmPsykoterapi är en behandlings­metod som innebär samtal med en psykolog eller psykoterapeut.

För att kalla sig psykolog eller psykoterapeut krävs en yrkeslegitimation som är utfärdad av Socialstyrelsen.

Läs mer: Psykoterapi

Stödsamtal

sofia 5038 eva ohlstrom lilla bordet sideboard.jpgFoto: Eva OhlströmOm behovet är stöd snarare än behandling kan stödsamtal vara ett sätt att få hjälp.

Stödsamtal syftar till att stärka de egna resurserna för att klara vardagen. De flesta av oss har perioder i livet då det känns skönt att få prata med någon utomstående om det som är svårt för att orka i en livssituation.

Läs mer: Stödsamtal

Konsultation

Konsultation hos Psykolog Sofia IrnellEn konsultation är ett rådgivande möte eller ett rådgivande samtal kring en specifik frågeställning.

Som förälder kan man vilja ställa frågor kring sitt barns utveckling eller kring en närståendes mående. En konsultation kan utmynna i en längre samtalskontakt men kan stanna vid att vara just en eller ett par rådgivande eller vägledande samtal med en avgränsad frågeställning.

Handledning

Handledning hos Psykolog Sofia IrnellAtt arbeta med människor inom vård, omsorg och skola innebär att använda sig själv som redskap.

För att trivas och få möjlighet att utvecklas i sitt arbete kan man få handledning. Handledning är också ett sätt att orka ge av sig själv i kontakten med den/de som står i fokus.

Läs mer: Handledning

Utbildning

Utbildning hos Psykolog Sofia IrnellUtbildning och föreläsningar ges inom området neuropsykiatri.

Upplägget utformas utifrån önskemål från uppdragsgivaren.

Utredning

Utredning hos Psykolog Sofia IrnellNeuropsykiatrisk utredning

Neuropsykiatriska utredningar görs på uppdrag av olika verksamheter inom vård och omsorg. Uppdragsgivare finns såväl inom offentlig som privat verksamhet.

Utredningar görs även till privatpersoner. Samarbete med läkare finns.

Läs mer: Utredning

Adress

Dag Hammarskjölds väg 13
752 37 Uppsala

Kontakt

070 940 73 43
sofia@irnell.se

Öppettider

Tidsbeställning krävs.

Copyright © 2019 Sofia Irnell

Integritetespolicy